Ekstranetas | Virtuali mokymosi aplinka

Šiaulių profesinio rengimo centras
Juridinių asmenų registras
Kodas 300039668

Gardino g. 4, LT-78231 Šiauliai
Tel. (8 41) 55 25 89
Faks. (8 41) 39 01 72
El. paštas info@sprc.lt


pirkimai.gif
DARBDAVIAMS.gif
SUAUGUSIUJU MOKYMAS.gif
PASLAUGOS.gif




PRAKTINIS MOKYMAS EUROPOJE (partneriai)
2014-1-LT01-KA102-000159

Dotacijos gavėjas: Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras.

Partneriai:
Alytaus profesinio rengimo centras
Šiaulių profesinio rengimo centras
Jonavos politechnikos mokykla

Projekto tikslai:
1. Atlikti penkių savaičių trukmės mokomąją praktiką Europos mokymo ir verslo įstaigose.
2. Praktinio mokymo metu partnerinėje organizacijoje pasiektus ar įvertintus mokymosi rezultatus, kurie yra sudedamoji kvalifikacijos formavimo dalis, užskaityti siunčiančioje organizacijoje.

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai.

2014 m. lapkričio 10 d. – gruodžio 13 d. Prekybos ir verslo skyriaus konditerio specialybės mokinės Eglė Stankūnaitė, Martyna Karinauskaitė ir Jolita Bugenytė vyko į stažuotę Danijoje, Slagteriskolen Uddannelsescentret i Roskilde profesinėje mokykloje.
Mokinių praktinė veikla ir apgyvendinimas buvo organizuoti tame pačiame pastate. Čia veikia ir mokomasis viešbutis bei restoranas „Octavia”, kuriame mokiniai gali išbandyti savo naujus įgūdžius. Mokykloje taip pat veiklą vykdo ir konferencijų centras, viešbutis, turintis net 48 dviviečius kambarius, o čia pat įkurtas restoranas talpina 150 žmonių. Mokykloje veikia ir kavinė, kuri naudojama mokinių praktiniam mokymui.
Mokiniai stažuotę Danijoje praleido rudens laikotarpiu, kuomet darbo apimtys praktiką atliekantiems mokiniams būna nemažos. Kadangi laboratorijoje laikas suskaičiuotas ir suplanuotas minučių tikslumu, darbas vyko greitai ir operatyviai. Mokinių iš Lietuvos grupė buvo padalinta į mažesnes grupeles. Kiekvieną dieną kiekviena grupė gaudavo užduotis, o grupės nariams būdavo leidžiama patiems susitarti, kas už ką bus atsakingas. Grupių nariais buvo ne tik lietuviai, tačiau ir kitų tautybių mokiniai. Paprastai būdavo gaminami konditeriniai bei duonos gaminiai. Mokiniai įgijo daug naujų praktinių žinių, susipažino su naujomis technologijomis bei maisto ruošimo būdais, patobulino užsienio kalbos gebėjimus, susirado naujų draugų.
Laisvalaikiu mokiniai vyko į Kopenhagą, aplankė muziejus, pilis, atrakcionų parką.

 
 

2015 m. sausio 5 d. – vasario 6 d. Prekybos ir verslo skyriaus kelionių agento specialybės mokinės Anželika Poliak ir Andželika Čiagutė, kartu su maitinimo ir apgyvendinimo paslaugų teikėjo specialybės mokine Simona Gumuliauskaite vyko į stažuotę Danijoje, Slagteriskolen Uddannelsescentret i Roskilde profesinėje mokykloje.
Stažuotės metu mokinės gavo daug naudingos profesinės informacijos, o taip pat patobulino praktinius įgūžius: išmoko naudotis technika, kuri skirta valyti ir vaškuoti įvairių paviršių grindis, gavo žinių apie pirmosios pagalbos teikimą įvairiose situacijose ir taikė jas praktikoje, taip pat demonstravo savo profesinį pasirengimą, dalyvaudamos situacijų inscenizacijose. Teorinių užsiėmimų metu gautas žinias projekto dalyvės taikė praktikoje, t.y. kambarių tvarkyme, svečių sutikime.
Laisvu laiku projekto dalyvės galėjo naudotis mokykloje esančia sporto sale, kino sale, kompiuterių klase ir klubu (klubas – tai vieta, kurioje galima ateiti pabendrauti su vietiniais mokiniais, pažaisti biliardą, stalo žaidimus, stalo tenisą, futbolą). Mokinės susipažino su Roskildės miestu, pamatė daug gražių vietų – parkų, prieplauką, senovę menančią Roskildės katedrą, kurioje nuo XV a. laidojami Danijos monarchijos atstovai. Savaitgaliais būdavo organizuojamos išvykos į Danijos sostinę Kopenhagą.

   
 

2015 m. vasario 1 d. – kovo 7 d. Prekybos ir verslo skyriaus virėjo specialybės mokinė Kristina Vaitekūnaitė bei maitinimo ir apgyvendinimo paslaugų teikėjo specialybės mokinė Karina Sabaliauskytė vyko į stažuotę Danijoje, Slagteriskolen Uddannelsescentret i Roskilde profesinėje mokykloje.
Mokinių stažuotės metu jiems teorinius ir praktinius užsiėmimus vedė trys entuziastingi mokytojai, kurie leido mokiniams organizuoti darbą virtuvėje patiems, o tai suteikė jiems galimybę tiesiogiai pajusti, kaip virtuvėje turėtų dirbti komanda. Kiekvieną dieną mokiniams būdavo pateikiamos įvairios receptūros, kurių pagalba jie išmoko gaminti ne tik visiems puikiai žinomus tradicinius, bet ir specifinius daniškus patiekalus. Be viso to, projekto dalyvės turėjo galimybę susipažinti ir su klientų aptarnavimo sritimi.
Per penkias savaites, praleistas Danijoje, mokinės ne tik patobulino profesines kompetencijas, bet ir keliavo laisvu laiku: aplankytos žymiausios Roskilde ir Kopenhagos vietos, lankytasi muziejuose, pilyse, katedroje, alaus gamykloje. Įgytos profesinės žinios bei patobulintos kompetencijos padės mokinėms toliau gilintis į savo specialybės subtilybes ir pasirengti darbui šiuolaikinėje darbo rinkoje.

 

2015 m. vasario 23 d. – kovo 27 d. Prekybos ir verslo skyriaus konditerio specialybės mokinė Alvita Rutkauskaitė, kartu mokinėmis iš Alytaus profesinio rengimo centro ir Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro vyko į stažuotę Švedijoje, Ester Mosessons Gymnasium. Praktiką mokinės atliko dvejose įmonėse – Johnsens Konditori ir Cegdereufs & Svenheimers. Įmonė Cegdereufs & Svenheimers Švedijos mastu laikoma truputį didesne už vidutinę įmonę, joje vyrauja rankų darbas, pradedant bandelių, pyragaičių bei sausainių formavimu ir baigiant gaminių pakavimu. Johnsens Konditori įmonė – didesnė. Šioje įmonėje mažiau rankų darbo, daugiau mechanizuotų mašinų, kurios palengvina darbą ir leidžia pagaminti žymiai daugiau produkcijos. Tačiau ir šioje įmonėje gaminiai pakuojami rankomis.
Nuo savo gyvenamosios vietos – Kvibergs Youth Hostel – į darbo vietas mokinės vykdavo tramvajumi. Dvi savaites jos dirbo konditerijos skyriuje, likusias tris – duonos gaminių skyriuje.
Praktikos metu projekto dalyvės išmoko formuoti įvairias bandeles, duoną, pyragus, pyragaičius, sausainius, keksus bei keksiukus. Jos mokėsi glaistymo šokoladu gudrybių bei pakavimo subtilybių, o taip pat ir bendravimo ypatumų multikultūrinėje aplinkoje. Laisvalaikiu merginos aplankė Gioteburgo miesto muziejų, mokslo centrą „Universeum“, plaukė į salą Branno.

   

2015 m. kovo 10 d. – balandžio 10 d. Prekybos ir verslo skyriaus maitinimo ir apgyvendinimo paslaugų teikėjo specialybės mokinė Roberta Kavaliauskaitė vyko į stažuotę Latvijoje, Latviją, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums organizacijoje.
Stažuotės metu projekto dalyvė susipažino su maisto ruošimo ir serviravimo subtilybėmis kaimyninėje Latvijoje, pagilino jau turimus įgūdžius, išmoko maisto dekoravimo lėkštėje pagrindų. Laisvalaikiu projekto dalyviams buvo pasiūlyta turininga programa: jie buvo supažindinti su Rygos senamiesčiu bei visomis žymiausiomis Latvijos sostinės vietomis, aplankė pajūrį. Greta patobulintų profesinių įgūdžių, projekto dalyviai patobulino užsienio kalbos kompetencijas, susirado naujų draugų ir patyrė neišdildomų įspūdžių.

      

2015 m. balandžio 16 d. – gegužės 18 d. Prekybos ir verslo skyriaus viešbučio darbuotojo specialybės mokinė Simona Dilytė vyko į stažuotę Italijoje, “Pietre Nere” organizacijoje.
Projekto dalyviai pripažino, kad praktika Italijoje – pilna geriausių atsiminimų. Praktikos metu projekto dalyviai galėjo parodyti, kokių žinių išmoko mokykloje ir jas patobulinti. Visas turimas žinias mokiniai pritaikė praktikoje: viešbučio ir kambarių tvarkymas, maisto gaminimas, pasirengimas priimti svarbius svečius pietums ar vakarienei, jų aptarnavimas. Visa tai leido pasijusti tarsi tikrame darbe. Mokiniai susipažino su nauja kultūra ir žmonėmis. Viešbučio darbuotojų kolektyvas buvo labai šaunus – draugiškas, supratingas, linksmas, paslaugus, todėl laikas praėjo labai greitai. Laisvalaikiu projekto dalyviai aplankė žymiausias vietas, muziejus, susirado naujų draugų.

   

2015 m. kovo 17 d. – balandžio 17 d. Prekybos ir verslo skyriaus virėjo specialybės mokinė Otilija Gailytė vyko į stažuotę Italijoje, Spoleto miestelyje, Fattoria Biologica Patrice ekologiniame ūkyje.
Per penkias savaites, praleistas Italijoje, projekto dalyviai patobulino jau turimus ir įgijo naujų praktinių įgūdžių: išmoko gaminti duoną, picą, lazaniją, naminius makaronus, įvairius itališkus desertus. Stažuotės metu mokiniai Italijoje atšventė ir Šv. Velykas, o tai buvo nauja tarpkultūrinė patirtis. Laisvalaikiu mokiniai aplankė daug aplinkinių miestų - Terni, Foligno, Assisi, Spoleto. Vieną savaitgalį projekto dalyviams buvo suorganizuota išvyka į Romą.

2015 m. balandžio 17 d. – gegužės 19 d. Prekybos ir verslo skyriaus padavėjo - barmeno specialybės mokinys Tadas Liekis vyko į stažuotę Norvegijoje Sandefjord Videregående skole organizacijoje.
Stažuotės metu projekto dalyviai pagerino žinias ir praktinius profesijos įgūdžius aptarnaujant klientus, taikant patiekalų bei gėrimų pateikimo technikas, organizuojant ir rengiant maisto, o taip pat gėrimų pristatymus, degustacijas. Be to, mokiniai buvo supažindinti su atsinaujinančiais energijos šaltiniais maisto ruošimo pramonėje, turėjo galimybę patobulinti tarpkultūrinius įgūdžius, pagerinti užsienio kalbos kompetencijas, darbo komandoje įgūdžius. Laisvalaikiu projekto dalyviai aplankė žymiausias apylinkių vietas, lankėsi muziejuose, susipažino su naujais žmonėmis, susirado draugų.


 

 

 

 

 

 

lama_bpo_baneris.jpg
vet mobility.JPG
OpenProf.jpg
svajoniu_profesija.gif
geriausi.jpg
OPA-baneris.jpg
video_parastes.gif
Centro laikraštis
laikrastis-mes_.gif