Ekstranetas | Virtuali mokymosi aplinka

Šiaulių profesinio rengimo centras
Juridinių asmenų registras
Kodas 300039668

Gardino g. 4, LT-78231 Šiauliai
Tel. (8 41) 55 25 89
Faks. (8 41) 39 01 72
El. paštas info@sprc.lt


pirkimai.gif
DARBDAVIAMS.gif
SUAUGUSIUJU MOKYMAS.gif
PASLAUGOS.gif




EKOLOGIŠKŲ ŽALIAVŲ PANAUDOJIMAS KONDITERIJOS, DUONOS IR PYRAGO GAMYBOS TECHNOLOGIJOSE (partneriai)
LLP-LdV-IVT-2013-LT-0815

Dotacijos gavėjas: Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras

Partneriai:
Alytaus profesinio rengimo centras
Šiaulių profesinio rengimo centras
Utenos regioninis profesinio mokymo centras

Projekto tikslas - gerinti konditerių specialybės mokinių profesinio praktinio mokymo kokybę, suteikiant specialiųjų žinių apie ekologiškų žaliavų naudojimą gaminant konditerinius, duonos ir pyrago gaminius praktikos kitų šalių mokymo įstaigos laboratorijoje ir/ar kepykloje prie ekologinio ūkio metu.

Finansavimo šaltinis: Leonardo da Vinci programa.

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai.

Projekto eiga:

2014 m. kovo 25 d. – balandžio 4 d. Šiaulių profesinio rengimo centro konditerio specialybės mokinys Deividas Jocas, kartu su mokinėmis iš kitų Lietuvos profesinio mokymo įstaigų vyko į stažuotę Italijoje, kur mokėsi gaminti duoną, sausainių gamybos ir dekoro paslapčių, susipažino su tešlos maišymo tvarka, duonos, pyrago ir konditerijos gaminių kepimo bei gamybos įrenginiais, naudojimo taisyklėmis. Dalyvaudami projekte mokiniai gavo progą susipažinti su alyvuogių aliejaus spaudimo technologija, nuo pačių alyvuogių rinkimo, iki įrengimų priežiūros. Visi jie gyveno ekologiniame ūkyje, kartu leisdavo ir laisvalaikį. Laisvalaikio metu projekto dalyviai aplankė Spoleto miestelį, aplinkinius miestelius, susipažino su vietos įžymybėmis. Vizito patirtis buvo įdomi ir naudinga ne tik iš profesinės pusės, bet ir dalyvių asmenybių tobulėjimui ir vystymuisi.


 

2014 m. balandžio 21 d. – 2014 m. gegužės 23 d. PK 13 grupės mokinės Diana Strekaitė, Justina Svirplytė ir Vytautė Granaveckaitė vyko į stažuotę Danijoje, Uddannelsescenteret i Roskilde - Slagteriskolen profesinėje mokykloje. Stažuotės metu mokinės ruošė įvairius duonos ir konditerijos gaminius iš ekologiškų žaliavų. Jos turėjo galimybę paragauti, stebėti ir palyginti skirtumus tarp maisto ruošimo proceso naudojant ekologiškas bei paprastas žaliavas. Merginos daug laiko praleido dirbdamos su marcipanu – jos mokėsi lipdyti figūrėles bei įvairius papuošimus. Projekto dalyvės stažuotės metu gamino įvairių kepinių iš sluoksniuotos tešlos kuri, kaip ir marcipanas, yra plačiai naudojama danų konditerijoje. Stažuotės metu dalyvės susipažino su daug puikių žmonių ir išmoko dirbti grupėmis. Savaitgaliais visa grupė vykdavo į ekskursijas, kurios buvo smagios, įdomios, o visas kartu praleistas laikas buvo geras ir nepamirštamas. Stažuotė mokinėms buvo įdomi ir kupina nuotykių. Merginos aplankė Roskilde miestelį, kuris turi pasakišką kraštovaizdį bei aplinką. Laisvu laiku jos susipažino su daniška architektūra bei kultūra, lankėsi pramogų parke, muziejuje po vandeniu. Vieną savaitgalį dalyvės skyrė išvykai į Švedijos miestą Malmę.


 

lama_bpo_baneris.jpg
vet mobility.JPG
OpenProf.jpg
svajoniu_profesija.gif
geriausi.jpg
OPA-baneris.jpg
video_parastes.gif
Centro laikraštis
laikrastis-mes_.gif