Padavėjas ir barmenas
Būsimasis padavėjas - barmenas mokosi:
aptarnauti įvairaus amžiaus klientus,
patarti ir paaiškinti, kaip išsirinkti norimus patiekalus, prie jų tinkamus gėrimus,
patiekti lankytojams patiekalus ir gėrimus,
serviruoti stalus salėje ar prie baro,
priimti atskirus užsakymus,
aptarnauti lankytojus šventiniuose pobūviuose ir priėmimuose,
gaminti nesudėtingus patiekalus ir gėrimus,
užsakyti, priimti prekes ir tikrinti jų kokybę,
tvarkyti įvairius materialinių vertybių ir finansinės apskaitos dokumentus.
Rinkis šią specialybę, jei esi:
komunikabilus, paslaugus, organizuotas, greitos orientacijos, taisyklingos laikysenos, malonios išvaizdos.
Darbo pobūdis.
Įgijęs padavėjo – barmeno kvalifikaciją, gali dirbti privačiose ir visuomeninėse viešojo maitinimo įstaigose (restoranuose, kavinėse, baruose, viešbučiuose, užkandinėse ir pan.).
Priėmimas.
Padavėjo - barmeno specialybę įgysi Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriuje.
Priimami asmenys, baigę vidurino ugdymo programą. Mokymosi trukmė 1,5 metų.